FAQ

Olie-afscheider

Om minerale olie op een eenvoudige manier van water te scheiden gebruikt u een olie-afscheider. De grote van een olie-afscheider hangt af van de hoeveelheden olie en water. Olieafscheiders gebruikt men op plekken waarbij een grotere kans is op het lozen van minerale olie. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van personenauto’s en vrachtwagens. Maar ook bij werkplaatsen waar men aan motorvoertuigen sleutelt of bij een tankstation.


Olie en de daaraan gerelateerde olieproducten, zoals benzine en diesel zijn wanneer blootgesteld uitermate gevaarlijk en slecht voor het milieu. Toch zijn het deze olieproducten die onmisbaar zijn om onze economie draaiende te houden. Vrijwel altijd komen deze producten voor in voertuigen, zoals auto’s en vrachtauto’s. Soms wil er wel eens lekkage in de motor ontstaan en dan is direct al te zien wat voor schade olieproducten kunnen aanrichten. Een grote olieplek met kenmerkende regenboogkleuren verschijnt op het wegdek en is moeilijk weg te krijgen met water.


Probeert u in te denken wat als dergelijke producten in het milieu terecht komen en water en dieren aantasten. Dit is dan ook de reden dat bedrijven die met olieproducten werken verplicht zijn een afscheider te gebruiken. Een olie-afscheider wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in autogarages, parkeergarages, benzinestations en carwashes / autowasbedrijven / autopoetsbedrijven. Hiermee wordt voorkomen dat benzine en diesel in het gemeentelijke rioolsysteem of in het oppervlaktewater terecht komen.


Vetafscheiders biedt u een compleet pakket aan van gecertificeerde afscheiders inclusief installatie. Al onze afscheiders voldoen aan de Europese norm NEN EN 858. Zo bent u verzekerd van functionele en duurzame producten met bewezen prestaties en betrouwbaarheid. Indien gewenst maken wij voor u de benodigde capaciteitsberekening, uiteraard geheel GRATIS!

arrow_drop_up arrow_drop_down